UKRAINSKE HÆR MILITÆR RAPPORT

06.00 23.04.2022 regarding the Russian invasion

Directly translated in google  to ENGLISH join our efforts here https://facebook.com/WORLDsupportUKRAINE

Talsmann for generalstaben til de væpnede styrker i Ukraina Oleksandr Stupun

Den femtiniende epoken med det ukrainske folks heroiske motstand mot den russiske militærinvasjonen har begynt. Den russiske føderasjonen fortsetter å utføre fullskala væpnet aggresjon mot Ukraina. Fienden gjennomfører offensive operasjoner i den østlige operasjonssonen for å beseire de allierte styrkene, etablere full kontroll over territoriet til Donetsk og Luhansk oblaster, og sikre en landrute mellom de nevnte territoriene og den okkuperte Krim.
Den største aktiviteten til fienden observeres i retningene Slobozhansky og Donetsk. Enheter av okkupantene omgrupperer seg. Fienden fortsetter å avfyre ​​missil- og bombeangrep mot militær og sivil infrastruktur. I retningene Volyn, Polissya og Seversky utfører visse enheter av de væpnede styrkene i Republikken Hviterussland oppgaver for å styrke den ukrainsk-hviterussiske grensen i Brest- og Gomel-regionene. For å avklare posisjonen til troppene våre i Sumy-retningen, brukte fienden UAV-er fra området til bosetningen Glushkovo.
Trusselen om missil- og luftangrep fra disse områdene består. I tillegg er det mulig at fienden vil provosere på den ukrainsk-russiske grensen, og anklage dem for representanter for Ukrainas forsvarsstyrker. I retningene Tavriya og Yuzhnobuzhsky er det en gruppe fiendtlige tropper, bestående av separate enheter fra den 8. og 49. allmilitære hæren, 22. armékorps, kysttroppene til Svartehavsflåten i det sørlige militærdistriktet og luftbårne tropper. Fienden fokuserer sin hovedinnsats på å forbedre sin taktiske posisjon og opprettholde de okkuperte grensene.
For å skape gunstige forhold for å avansere i retning av byen Mykolayiv, beskyter fienden posisjonene til de væpnede styrkene i Ukraina. For å øke luftvernsystemet nær byen Skadovsk, satte fienden ut et S-300VM-batteri. I Slobozhansky-retningen fortsetter grupper av fiendtlige tropper å delvis blokkere Kharkiv og skyte mot den fra tønne- og jetartilleri.
Separate enheter fra 1. panser- og 20. all-armé i det vestlige militærdistriktet, 35. generalarmé og 68. armékorps i det østlige militærdistriktet og luftbårne styrker gjennomfører offensive og angrepsoperasjoner sør for Izyum. Fienden gjennomfører luftrekognosering av stillinger og tiltak for å organisere brannstøtte for offensiven og organisering av logistisk støtte til gruppen.
I følge tilgjengelig informasjon opererer enheter fra den 64. separate motoriserte riflebrigaden, som deltok aktivt i massedrap, tortur og voldtekt av sivile i den ukrainske byen Bucha, i området Izyum og har allerede lidd skader. . I Donetsk-retningen gjennomfører fienden offensive operasjoner langs hele kontaktlinjen. Fienden konsentrerer sin hovedinnsats om offensiven i Severodonetsk-retningen, og utøver intens ild mot troppene våre for å fortrenge dem og skape forhold for utviklingen av offensiven på Slovyansk. Offensiven i retning av Novotoshkivsky og overfallsoperasjoner i områdene Rubizhne, Popasna og Marinka fortsetter.
I Mariupol-retningen fortsetter fienden å blokkere enhetene våre i området til Azovstal-anlegget og lansere luftangrep mot byen, inkludert bruk av langdistansefly. For å dempe havneinfrastrukturen til Mariupol, ankom en ingeniørenhet til den okkuperte byen. I Zaporozhye-retningen, for å styrke sin gruppe, flyttet fienden en taktisk bataljonsgruppe fra den 19. motoriserte rifledivisjonen til den 58. generalhæren i det sørlige militærdistriktet.
Som en del av dannelsen av ytterligere reserver ble opplæringen av en enhet av den private militærkampanjen “Wagner” med opptil 200 personer fullført. Den avanserte gruppen av enheten ble overført til Novobakhmutivka-distriktet for å rekognosere området og avklare rekkefølgen for samhandling. Informasjonen er for tiden under avklaring. I South Bug-retningen prøver fienden å forbedre sin taktiske posisjon og få fotfeste på de administrative grensene til Kherson-regionen. Lider av betydelige tap i teknologi.
I operative soner i Svartehavet og Azov fortsetter fiendtlige marinegrupper i Svartehavet og Azovhavet å utføre oppgaver for å isolere kampområdet og gjennomføre rekognosering. Bare i Donetsk- og Luhansk-oblastene har åtte fiendtlige angrep blitt slått tilbake det siste døgnet, ni stridsvogner, atten panserenheter og tretten kjøretøyer, et tankskip og tre artillerisystemer har blitt ødelagt. Om fiendens generelle tap – i vår separate rapport. La oss vinne sammen! Ære til Ukraina!

 

Previous post UKRAINSKE HÆR MILITÆR RAPPORT
Next post TvvT.no JOIN ME LIVE “EXTRASENDING”